tiistai 12. heinäkuuta 2016

Salamipizza (Vegaaninen)


Onhan se vähän ihmeellistä, mutta totta se vaan tälläkin kertaa on: namiskuukkelin makuinen pizza ei tartte päällensä juustoa, eikä muitakaan eläinperäisiä tuotoksia. Rehuilla tulee toimeen mainiosti!

Kävin Tampereen Vegekaupassa kummastelemassa vegaanisia makkaroita ja muuta jännää. Tähän pizzaan päätyi vegaaniset salamisiivut, jotka suorittivat tehtävänsä mallikkaasti.

Listaan alle kaikki täytteet inspikseksi! Suosittelen varsinkin koittaan tota "tuorejuustomössöä" pitsoissa, koska siinä on sitä jotakin. (Eli valkosipulia.) Pohjana ihan normi pizzapohjataikina.


Vegaaninen Salamipizza
(Tee normaali pizzapohja ja lätki siihen seuraavat täytteet:)
- Pastellan valkosipulinen pastakastike
- rouhaisut suolaa, mustapippuria ja oreganoa
- lähes paperinohuita tomaattisiivuja
- herkkusienisiivuja
- ananaspaloja
- ohuita sipulirenkaita (käytin ny nippusipulii)
- jalapenosiivuja (säilykkeitä, kuivasin ylimääräset liemet pinnasta pois)
- Wheaty vegaanisia salamisiivuja neljään osaan paloiteltuna

- Ja sitten tuo maukas "tuorejuustomösselö, joka sisältää: Oatlyn maustamatonta på mackan -levitettä, maun mukainen määrä hienonnettua valkosipulia, suolaa, kuivattua persiljaa ja sipulijauhetta. Sekoita ainekset keskenään ja lisää pieninä nököinä ympäri ämpäri pizzaa. Uunissa nököt sitten levittäytyvät tollai nätisti. Mun aivoissa tää mössö korvaa aurajuuston!
- lirittele lopuksi pizzalle hieman oliiviöljyä ja oreganoakin vielä lisää näön vuoksi.
- paista kuumassa uunissa (225-250) kunnes näyttää täydelliseltä


PS. Tee aina näin: Laita uunipelti jolla pizzan aiot paistaa uuniin kuumenemaan. Kokoa pizza pöydällä vaikka tuplaleivinpaprun päällä ja siirrä se sitten parhaaksi näkemälläsi tavalla jo kuumentuneelle pellille. (Eli ota kuuma pelti uunista, siirrä pizza siihen ja työnnä takas uuniin.) Tulee rapsakka nääs!

Ei kommentteja: