1.9.2015

Jäätelö - Ilman konetta, kaksi ainesosaa!


Nyt on sen verran helppo ja hyvä tyyli tehdä ite jätskiä, että jokainen tekosyy olla tekemättä tätä saa samantien lentää ikkunasta ulos. Kahdella aineksella syntyi nääs esimerkiksi tämmönen hitsin maukas suklaajätski.

Varioida voi oman mielensä ja makunsa mukkaan, eli mausta peruspohja ihan miten lystäät. (En kuitenkaan liian märkiä aineksia tähän sekoittelisi, jottei tuo ihana kermaisuus kärsi!)


Suklaajätski
- 2,5 dl vispikermaa kovaksi vaahdotettuna (käytin Floran 20% vispikermaa)
- about ½ purkkia kondensoitua maitoa, sitä semmosta suklaan makuista (säilykepurkissa)

Vatkaa kerma, lisää n. puoli purnukallistaa kondensoitua maitoa ja vatkaa vielä sen verran että kaikki on sekaisin. Laita seos kannelliseen rasiaan ja heitä pakkaseen jäätymään. Ja naaati.

Mä lisäsin kuvassa komeilevaan jätskiini myös hieman vaniljasokeria ja koristelin iloisesti peanut butter cupseilla.

Jos et halua tehdä suklaajätskiä, käytä suklaan makuisen kondensoidun maidon sijaan silkkaa kondensoitua maitoa, taikka sitä karamellisoitua versiota.

Ei kommentteja: