23.8.2014

Cannellonit - Kana&Tomaatti&Mozzarella&Basilika


Herkkuruokaa tuli taas uunista ulos! Mietiskelin pari viikkoa mihin tyyliin täyttäisin ostamani cannellonipötkylät ja tänään viimeinkin tein päätöksen: Sisään survoutui klassinen, mutta täydellinen kanan, tomaatin ja basilikan yhdistelmä. Päälle laitoin sulamaan mozzarellasiivuja, jotenka mitäs muuta voi tulla kuin hemmetin hyvää sapuskaa? Ei mitään.

Lyhythermoisena ihmisenä en alkais tätä tekemään sadalle ihmiselle, sillä tuo täytteen tunkeminen pastapötikän sisään ei ole niin kivaa että sitä haluisi tehdä tuntitolkulla. Tämmönen pienehkö annos kuitenkin hoituu ongelmitta, jotenka kannattaa ottaa härkää sarvista ja alkaa hommiin.


Cannellonit - Kana&Tomaatti&Mozzarella&Basilika

Täytteeseen tarvitset:
- 200-300 g sipulin ja mausteiden kera paistettua broikkua pieneks pilkottuna (mausteet: suola, pippuri, valkosipuli)
- puol pakkaa maustamatonta tuorejuustoa
- basilikaa niin paljon kuin sielusi sietää (mieluiten tuoretta, mutta vähintäänkin kuivattua)
- yks tai kaks tomaattia pilkottuna pieniksi kuutioiksi (ilman sisuksia, mutta säästä sisukset päälle tulevaan kastikkeeseen)
- 2 rkl juustoraastetta (esim emmental/mozzarella)

Kastikkeeseen tarvitset:
- 200 g tomaattimurskaa (lisää sekaan täytteeseen menneen tomaatin märät sisukset ettei mene hukkaan)
- mausteita kuten: pizzamauste tai oregano, basilika, valkosipuli, suola, pippuri
- liraus oliiviöljy eli 1rkl

Paistele broikut pannussa sipulin, valkosipulin ja mausteiden kera ja anna jäähtyä hetken aikaa. Sekoita tuorejuuston sekaan tomaattikuutiot, basilika ja jäähtyneet broilerit sekä juustoraaste. Sekoita kaikki nätisti sekaisin.

Valmista kastike sekoittamalla mausteet ja oliiviöljy tomaattimurskan sekaan. Laita uunivuoan pohjalle liraus kastiketta estämään cannellonien juuttuminen pohjaan. Täytä cannelonikuoret täytemössöllä ja asettele jonoon vuokaan. Lisää kastike pötiköitten niskaan ja viimeiseksi päälle vielä muhevaiset mozzarellasiivut. Paista 225 asteessa n. 30min.

Ei kommentteja: