10.1.2014

Pekonikermaperunat


Onneks en ole mikään pekonifanaatikko, koska sit sitä joutuis syömään kauheen usein ja sitten olis tietty kauhee morkkis siitä ja sit varmaan lihoais paljolti. Hmmm. Tästäkin huolimatta tein tänään pakonikermaperunat ja aikasta hyvää tuli! En oikein tiedä syötäiskö tätä sellaisenaan vaiko lisukkeena... Itse söin semmosenaan ja vieressä lautasella oli ainakin sata kokonaista pientä punajuurta kaverina. Valmistus on niin helppoa, että ei voi juuri helpommaks taas mennä:

Pekonikermaperunat
- 1 pussi valmiita kermaperunoita (eli ei tartte itte lisätä kermaa enää)
- 4 siivua pannulla käristettyä pekonia pieneksi silputtuna
- hieman kuivuttua ruohosipulia ja persiljaa
- vähän emmentalraastetta
- 1 siivu cheddarjuustoa
- mustapippuria

- Sekoita kermaperunoihin kuivatut ruohosipuli ja persilja, pienet pekonipalaset ja mustapippuria makus mukaan.
- Paista kermaperunapussin ohjeen mukaan. Mun pussi sanoi, että jos laitan jäiset perunat uuniin niin ne pitää olla siellä noin tunnin verran ja lämpöä uunissa 225 astetta.
- Paistelin 30 minuuttia folion alla, jottei pinta liikaa ruskistu/pala, sitten otin folion pois.
- 15 minuuttia ennen täyttä tuntia lisäsin pintaan hieman juustoraastetta sekä yhden siivun cheddarjuustoa pieniksi paloiksi reviskeltynä.
- Homman oli valmis kun tunti tuli täyteet
- Jam!

Ei kommentteja: