17.11.2012

Hernari eli HernekeittoHei! Oon koko viikon syöny hernaria! Onhan se hyvää mutta ei taas hetkeen tarvi tehdä. Jotkut tykkää keittää sen ihan mössöks ja sileeksi... hyi! Kannattaa keittää vajaa 2h tms. niin sitten on hyvä. Laitoin aamulla ennen töihin lähtöä hernehet likoamahan ja sitten heti töitten jälkeen aloin tekee.

HERNEKEITTO (the best hernari)
*1 pussi kuivattuja herneitä liotettuna esim 10h
*400g naudan jauhelihaa + yksi sipuli (nämä yhdessä ruskistettuna! jauhiksen tilalla voit käyttää myös joulukinkun jämiä taikka jättää kokonaan pois)
*hieman porkkanaa pieneksi pilkottuna (ei o pakko! laitoin vaan näön vuoks vähän)
*vettä parikolme litraa
*mustapippureita sekaan muutama
*suolaa myllystä

- Laita herneet likoamaan isoon kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon. Aina sanotan, että "yö yli", mut oon pari kertaa kuulkaas liottanu ihan päivän yli. Eli laittanu aamulla herätessäni likoomaan ja tehny sit illemmalla.

-Sitten kaada liotusvesi hornan tuuttiin ja iske herneet kattilaan ja lisää pari kolme litraa vettä. Ala keittelemään kaikessa rauhassa. Lisäile vettä matkan varrella sen mukaan kun se haihtuu pois ja kun tilanne vaatii, sekä riippuen siitä tykkäätkö paksusta keitosta vaiko ihan lirusta kuten minä.

- Keittele herneitä jonnin aikaa kunnes väri alkaa muistuttaa oikeaa (eli sit ku liemi ei oo vaan vettä, vaan se muistuttaa jo hernarii), lisää ruskistellut jauhelihat ja sipulit ja porkkanat sekaan. Mausta oman makus mukaas ja keittele vielä kunnes se on SINUN mielestäsi just niinku pitää. Maistele matkan varrella.

NAUTI!!!!!!!!!!!! = Nauti monta päivää ellet pakasta!

1 kommentti:

Here kirjoitti...

Se näyttää hyvin ruokahalua herättävältä. Saan suupieleni veteen :) Toivottavasti se on yhtä herkullinen kuin kaunis :)