torstai 22. marraskuuta 2012

Herkkuleipiä & Herkkupizza


JAIJETTÄ! Mun piti tänään tehdä garlic bread. ELI sitähän on niin monenlaista kun on tekijääkin. Ite aikoinaan vedin kaverien kanssa ROSSO:ssa niitten sitä valkosipulileipää, joka oli siis pizzapohja jonka päällä öljyä, valkosipulia jotain oreganoa tms ja aurajuustoa. AIVAN älyhyvää oli.... huoh.

MUTTA, teinkin sitten monimuotoisempia vaihtoehtoja kuten kuvasta näkyy. Kolme erilaista systeemiä joista kaksi olkoon LEIPIÄ ja yksi ihan rehellisesti pizza. ELI:

Mapsun Garlic Bread
-Taikina: 0,5l vesi, kuivahiiva, merisuola, oliiviöljy, kaurahiutaleita, vehnäjauhoja, valkosipulimaustetta, kalamataoliveja pieneksi leikattuna
-Valkosipuliöljy: purista puristimella niin paljon valkosipulin kynsiä kuin jaksat. Lisää sekaan oreganoa, hieman suolaa + tietysti oliviöljyä
-aurajuusto
-herkkusienisiivuja pari
-lisää kalamataoliveja
-emmental-raastetta
--> painele taikinasta pyöreä lätty; kuten pizzapohja, lisää päälle valkosipuliöljyä ja muut lisukkeet. VALMIS uuniin. Uunissa 225, n. 10min.

Mapelardon Tomaattimozzarellaleipä
-valkosipuliöljy
-mozzarellasiivuja
-tomaattisiivuja
--> painele taikinasta pyöreä lätty; kuten pizzapohja, lisää päälle valkosipuliöljyä ja muut lisukkeet. VALMIS uuniin. Uunissa 225, n. 10min.

Miu Extempporee Pizza Alla Whatevö
-valkosipuliöljy
-emmental-raaste
-tomaattia
-mozzarellan jämät
-hieman ylikypsää saunapalvikinkkua reviskeltynä
-herkkusienet
-punasipulia
-kalamataoliveja
-oregano
-aurajuusto
--> painele taikinasta pyöreä lätty; kuten pizzapohja, lisää päälle valkosipuliöljyä ja muut lisukkeet. VALMIS uuniin. Uunissa 225, n. 10min.

SUOSITTELEN VÄHÄN TEKEMÄÄN TÄTÄ!!! Esim tuo pizza on aika eri miten yleensä teen hmmm, mutta helkkarin herkullista ja näin pois päin. Nyt täytyy vaan miettiä mikä näistä pakastuu parhaiten ettei tule syötyä kaikkea heti hmm vaikkakin pakastuksen jälkeen ei liene yhtä herkkua kuin näin suoraan uunista.

2 kommenttia:

piitu kirjoitti...

Ohhohhhh!! mikä susta oli noista paras? en osais päättää mitä laittaisin. oliks oikee sellasta pehmeetä ja mehevää? naaaaaaaaaaaaaam. hitto se oli muuten hyvää se Rossonki pizzaleipä.

mapsu kirjoitti...

Nooo... oli toi tomaattimozarella tosi hyvä!!!! ja kaikki tosi hyvii. Tota valkosipulileipää ois kiva syä jonku keiton kaa vaikka!! nammmm.. oli pitsakin hyvääääääääääääääääää. Laitoin pakkasee tota leipää että voi sit just vetää jonku keiton kaa!
Oli tosi pehmeetä! jätin taikinan tos pehmeeks! :P