9.10.2012

Brysselin kaalit ja lihapallotHeeeei! Naaaammm, pyörykäisiä herkkuloisia! Pieniä somia ruusukaaleja eli brysselin kaaleja... JA lihapullia kera ketsun. Mukana myös mitä jääkaapista löytyi eli sinappikurkkusalaattipurkin pohjat ja punajuuria.

KAIKKIEN kannattaa nyt mennä kauppaan ja ostaa näitä minikaaleja. Sain kaalivillityksen kun tein kaalikeiton tossa jokin aika sitten (en blokannut siitä) ja kaali jonka ostin oli helevetin iso. Tuli syötyä sitä raakanakin ja namnam. Hyvältä maistuupi ja haisee jälkeenpäin. Noh, tänää ostin uuden keräkaalin joten täytyy joku päivä blokata siit sitten lisää. Aion tehä paistettua kaalia!!!!!!!!! Myös kaalipiirakka olis taatusti hyvvöö ;)

Lihapullista semmonen huomio, että se ei kaipaa kuin munan ja hieman korppujauhoja mausteiden ja sipulien lisäksi. Erittäin makoisia.

KEITETYT RUUSUKAALIT
Keitä ruusukaaleja n. 10min. -> mausta suolalla ja laita voinokare päälle sulamaan lautaselle! (kuva otettu ennen voinokareen lisäämistä) Höyryttämällä näissä säilyisi enemmän vitamiineja yms mutta en oo innokas höyryttäjä. Älä kypsennä ruusukaaleja liikaa, sillä muuten niistä tulee semmosia lössöjä harmaita ja pahoja kuten koulussa oli aikanaan ruokalassa ruusukaalit.

Kiitos hei!

3 kommenttia:

piitu kirjoitti...

kansa haluaa uusia postauksia!

mapsu kirjoitti...

Kyllä aivan totta pitää laittaa uutta kehiin! Teinkin tossa yks ilta aika hyvää pastajuttuu jossa mukana myös tuna. VIIMEISTÄÄN VIIKONLOPPUNA täräytän uutta näkösälle pitää vaan eka pohtia mitä hmmm..

piitu kirjoitti...

mä tein ny vkonloppuna lihapullia hirven jauhelihasta.ihan hirveitä.en pysty syömään. maistuu jotenkin maksalle eikä ollu tarpeeks suolaa. yh. onneks tänään hain vanhaa kunnon kiinalaista.