27.10.2014

Nutella-konvehdit (a.k.a. Nutellapommit)


Uhrauduin! En pidä Nutellasta, mutta tässä tulee Safkablogin mojovat nutellapommikonvehdit syystä että: koko muu maailma tuntuu olevan ihan hulluna tuohon ruskeaan töhnään! Nää on erittäin nopsat konvehdit, sillä tommonen pieni satsi valmistuu alta puolen tunnin. It's easy as abc:


Nutellapommit 
(Tästä satsista valmistuu n. 15 kpl kirsikkatompskun kokosia konvehteja)

 Tarvitset:
- 10 kpl kaurakeksejä (tai laita mitä keksejä lystäät)
- 2 oikein kukkurallista ruokalusikallista Nutellaa
- n. 50-60g suklaata kourrutukseen (käytin Pandan maitosuklaata)
- ehkä (ehkä ei) liraus jotain likööriä/viinaa makua antamaan?
(Mä lirautin Cointreauta ihan siis pari tippaa vaan, mut ei tartte laittaa pakosti mitään.)

Heitä keksit silppuriin (tai blenderiin tms.) ja surisuta ne ihan hienoksi muruksi, sillai että se näyttää rantahiekalta. Lappaa sekaan Nutellat (ja viinakset) ja jatka surruuttelua kunnes koossa on kökkäreinen massa. Koostumuksen kannattais olla semmonen, että saat seuraavaksi pyöriteltyä siitä pieniä palleroita. Asettele palleroiset lautaselle ja laita sitten kaikki yhes koos pakastimeen viilentymään.

Nutellapallukoitten ollessa jäähyllä, sulattele suklaa. Voit hoitaa sulattelun mikrossa tai sitten kuumassa vedessä suklaakippoa hautoen. Ota pallukat pakastimesta ja uita ne yksi kerrallaan sulassa suklaassa teelusikkaa apuna käyttäen.

Tipauta suklaalla päällystetty pallukka varovasti leivinpaperille ja ripottele heti mieluisesi koristeet niskaan. Laita valmiit konvehdit jääkaappiin asettumaan muutamaksi minuutiksi ja tarjoile sitten vaikka kaffin kera mukaville ihmisille.

Tosi helppoo on! Ja täytyy tunnustaa, että ihan on namia, vaikka en mikään nutellahullu olekaan.


2 kommenttia:

Jack Bauer kirjoitti...

Whaaat, miten joku ei voi pitää nutellasta? Nämä näyttää niiiiin hyviltä, nam :)

mapsu kirjoitti...

Emmä tajuu miten! Se on jotenkin liian ällöö ja en vaan tykkää niin pähkinäisest hommast. Mut melkein kaikest muusta syötävästä täs maailmassa tykkään sit nutellan eestäki!

Mut joo nää palleroiset on hyvii! Kandee joskus tehdä jos ei parempaakaan tekemistä keksi. =)