13.1.2017

Vegaaninen Makaronilaatikko (Huomiohaloojee: Safkablogi täytti just 6v!)


Huraa, huraa, huraa! Safkablogi täyttää tänään kuus vuotta! Monet viinipullot on niiden vuosien aikana juotu, herkut syöty ja pari ryppyä silmäkulmiin naurettu ja itketty.

Kiitos blogissa vierailleille ja somessa seuranneille <3 yms yms jne jne plaaplaaplaa.


Mutta se synttäreistä ja nyt siirryn asiaan, eli ruokaan ja makaronilaatikkoon. Ruokavalioni on nykyjään vegaaninen, eli suomeksi: ei eläinperäisiä tuotteita. Ei lihaa, kalaa, munaa, maitoo, juustoo, hunajaa tai muuta mihin on tarttettu elukoita. Suurin syy tähän: maapallukaisemme ilmasto. Muita hyviä syitä: terveys ja eläimet.

Herkullinen makkelodjukaan ei vaadi panosta elukoilta, jos puuhastelet sen tälläviisii:

Vegaaninen Makaronilaatikko
(Näillä mitoilla tulee tasan yksi maksalaatikon kokoinen vuuallinen makaronilaatikkoa)

- 100g makaronia
- 0,5dl tummaa soijarouhetta
- 3dl makeuttamatonta soijamaitoa (kauramaitokin varmasti käy!)
- 1/2 sipuli pieneksi hienonnettuna
- liraus soijakastiketta
- luraus öljyä
- suolaa
- mustapippuria
- paprikajauhetta
- kuivattua persiljaa
- hitunen valkosipulijauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Tarkista maku liemestä. Jos ok, kaada vuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 40 minsaa. Nauti kera salaatin!

Ps. Kuvissa näkyvät pikkuset makiat paprikat on täytetty hummuksella. Aika hiton hyviä, eli suosittelen ostamaan jos törmäät kaupassa!