21.3.2016

Ravunpyrstösalaatti Limekastikkella


Helppo ja nopee salaattivinkki tässä näin. Tee kotona tai töihin, arkeen tai juhlaan. Mä tein ihan näin maanantain kunniaksi.

Ravunpyrstösalaatti Limekastikkeella

Salaattiin tarvitset:
- salaattisekoituksen johon voit pilkkoo esim. seuraavat ainekset: salaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa ja kaikkee muuta mitä keksit esim. kevätsipulii, oliivei, avokaadoo, omppuu... mitä vaan! Ravun kaverina maistuis myös keitetty muna.
- ravunpyrstöjä (mulla oli Pirkan ravunpyrstöt liemessä)

Kastikkeeseen tarvitset:
(HUOM! Mitat on yhteen annokseen.)
- 1tl oliiviöljyä
- puolikkaan limen mehu (tai maun mukaan)
- tilkkanen hunajaa
- herbamaree (tai aromisuolaa)
- mustapippuria
- chiliä (tuoreena, kuivattuna, jauheena, rouheena) maun mukaan joko ei yhtään, tosi paljon tai jotain siltä väliltä.


Kokoa salaattiainekset lautaselle ja valuta ravunpyrstöistä liemet pois. Kuivaa pyrstöjä hieman esim. asettamalla ne talouspaperille kellimään.

Laita kastikkeen ainekset pieneen kippoon ja sekoita hyvin haarukalla. Tarkista ja korjaa makua tarpeen mukaan. Sekoita kastike ja pyrstöt keskenään ja kippaa ne sitten salaattipedille. Valmista tuli!

15.3.2016

Kinkku-Quesadilla Kaikilla Mausteilla


Que pasa? Pasa nada, paitti kinkku-quesadilla kaikil mausteil! Nyt käpälä ylös kuka ottaa makkispekkikset (eli makkaraperunat) kaikil mausteilla grillil? Varmaan aika moni. Pari kertaa oon minäkin ottanu ja se on kyllä aina omanlaisensa makuelämys. Jos käyt autolla hakemassa tai muutoin kuskaat sitä gurmeeta jonkun muun autossa, haisee se auto ainakin seuraavat kaks viikkoo makkispekkiksille. (Jos oksennat ne penkeille: kaks vuotta.)

Mutta asiaan. Jos et oo ikänäs tehny quesadilloja, eli pannulla paisteltuja tortillalettuja mieluisillas täytöksillä, niin tästä makukombosta on hyvä aloittaa. Tämä on todellinen makumatka suomalaiseen snäkärijonoon, josta meksikolainen quesadilla-kansa ei tiä mitään!


Kinkku-Quesadilla Kaikilla Mausteilla
Tarvitset:
- tortillalättyjä (käytin täysjyväversioo)
- juustoraastetta (käytin sinist emmentaalii)
- kinkkusiivuja (käytin ylikypsää loimukinkkua)
- (sinappi)kurkkusalaattia
- sipulia
- aurajuustoa
- tilkka öljyä paistamiseen

Ja sitten: Levitä lettu ja kokoa siihen täytteet juustoraasteesta aloittaen. Sitten voit joko flipata lätyn puolikuuksi tai iskeä päälle kokonaan uuden letun. Läväytä pannu tosi kuumaksi ja paista nopeesti molemmin puolin kunnes pinta on rapea ja ruskistunut. Leikkaa annospaloiks ja heitä huiviin!

7.3.2016

Pitkät & Tuliset Kanasuikaleet


Nyt on sillälail', että tuli aika hyvää ja myös kivan näköistä syätävää! Nää pitkät ja tuliset kanasuikareet voi herkutella monella tapaa. Itse kiskoin naamaan salaattipediltä, mut yhtä hyvin nää voi syödä myös riisi- tai nuudeliläjän päältä tai tunkea esim. patongin väliin. Pääasia on kuitenskin se, että testaat tätä. You won't be disappointed!

Pitkät & Tuliset Kanasuikaleet

Tarvitset:
- 300 - 500g broilerin fileepihviä (tai miksei jotain muutakin osaa broilerista)

Marinadiin tarvitset:
- ½ dl oliiviöljyä
- yhden limen mehut (eli vajaa 1dl)
- hieman vajaa ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl sipulijauhetta
- 2 tl kuivattu murskattu chili
- 2 valkosipulin kynttä raastettuna/hienonnettuna

Leikkaa broiskut siten, että saat niistä mahdollisimman pitkiä ja ohuita suikaleita. Leikkasin ensin pitkittäin suikaleiksi ja sitten vielä suikaleet laihemmiksi, eli kahteen osaan. Laita suikaleet pakastepussiin odottamaan marinadia.

Mittaa kaikki marinadin ainekset pieneen kannelliseen purkkiin, sulje kansi huolella ja ravistele kunnes kaikki on sekaisin. Kaada marinadi kanasuikuroitten sekaan pussiin, sulje pussi huolella. Muussaile sitten pussia käsissä niin, että marinadi tavoittaa kunnolla kaikki suikaleet. Laita jääkaappiin marinoitumaan. Mä annoin marinoida pari tuntia, mutta jos sulla on aikaa eikä maha murise, niin voit antaa marinoitua pitempäänkin.

Kun marinointi on saatettu päätökseen, laita pannu kuumaksi ja nostele suikaleet marinadista siihen tirisemään. Paista kunnes ovat kypsiä, ettei tule salmonellaa tai muitakaan huolia. Ja sitten vaan suu taas auki.

PS. Pahoittelut edelleen kuvien laadusta, en oo saanu aikaseks katteltua osaanko korjata kamerani (lol), saatikka ostaa uutta.