20.1.2014

Laskiaisen Sandwich


Pullapostaukset jatkuu vielä toisen mokoman verran. Tässä perinteikäs laskiaispulla on vääntynyt erilaiseen muotoon ja mantsikkahillon tilalla löytyy lakkahilloa. Ainokaiset ainekset jotka tähän tarvit ovat:

- Jättikokoinen pulla viipaloituna tai sit ihan vaan pullapitkosta viipaleita
- Lakkahilloa
- Kermavaahtoa

Leikkaa parit viipaleet pullasta/pitkosta, levitä kummankin viipaleen päälle hilloa ja turistele kermavaahtoa toiselle. Ja sitten vaan laitat puolikkaat päällekäin. Ja sit fiilistele laskiaist jo nyt! :-)

PS. Tämän syöminen on vähän vaikeaa mikäli laitat runsaasti täytettä. Jos teet kaffivieraille näitä niin kantsii varmaan jättää toi kansi laittamatta päälle jottei toi kaikki valu tuolt välistä. Mut hyvää on!

18.1.2014

Rahkapullapiirakka Persikoilla


Tulipahan leivottua. En kovin usein jaksa leipoa, koska se saa aikaan suuren sotkun ja lisäks se kestää sen verran kauan että meikäläisen hermot on monesti koetuksela. (Tänään ei onneksi mennyt hermot, eli ei tullut vihalla leivottuja leipomuksia.)

Bostonin oon jo blokannut ja kaikki osaa tehdä korvapuustejakin, joten tässä esimerkki siitä miten voi tehdä suunnattoman maukkaan rahkapullapiirakan:

Rahkapullapiirakka

Tee normaali pullataikina ja painele se piirakkavuokaan. (Tein itse 5dl maitoon taikinan ja sain siitä tehtyä tämän piirakan, bostonkakun, 9kpl korvapuusteja ja yhden jättimäisen pullan.)

Sekoita keskenään rahkaseoksen kaikki ainekset eli:
- 200g rahkaa (laitoin itse sitruunarahkaa, mutta voit laittaa maustamatonta tai jotain muuta makua)
- 1 kananmuna
- 2 rkl ihan sulaa margariinia (en tiedä paljon se on grammois mut ei se kovin iso nokare ollut jonka mikrossa sulatin)
- n. 3-4 rkl vaniljakreemijauhetta
- maun mukaan vielä sokeria ja vaniljasokeria

Levitä rahkaseos piirakkavuokaan taikinan päälle ja lado päälle ohuita säilykepersikan puolikkaista siivaloituja siivuja. Voitele vielä piirakan reunat kananmunalla ja ripottele niihin raesokeria. Paista 200 asteessa kunnes reunukset näyttävät täydellisiltä. Aikaa menee noin 15-20 min.

Anna jäähtyä hyvin, jotta rahkatäyte saa asettua rauhassa. Nautiskele tietty kaffen kera.


17.1.2014

Protskuletut eli Rahkaletut


Haj! Tässä nopea herkutteluvinkki hiilareita vältteleville. Tosin onhan tässäkin hiilareit, mut ei niin paljolti kuin normaaleissa plätyissä eli räiskäleissä eli pläsäreissä eli rätyissä.

Nauti hillon kera tai jos pelkäät et siin on liikaa sokerii niin laita jotain muuta!

Protskuplätyt
- 200g rahkaa (voipi olla esmes jotain maustettuakin rahkaa!!)
- 4 munaa
- 1dl vehnäjauhoja
- ripaus suolaa ja jotain makeutta, esmes sokruu tai makeutusjauhetta jos koet tarpeelliseks!

Sekoittele ainekset keskenään yhteen tasaseks taikinaks ja sit vaan alat paistelemaan normaalisti kuten lettuja paistellaan. Muhevaa namia tulee ja näin päin pois.

Happy friday!


10.1.2014

Pekonikermaperunat


Onneks en ole mikään pekonifanaatikko, koska sit sitä joutuis syömään kauheen usein ja sitten olis tietty kauhee morkkis siitä ja sit varmaan lihoais paljolti. Hmmm. Tästäkin huolimatta tein tänään pakonikermaperunat ja aikasta hyvää tuli! En oikein tiedä syötäiskö tätä sellaisenaan vaiko lisukkeena... Itse söin semmosenaan ja vieressä lautasella oli ainakin sata kokonaista pientä punajuurta kaverina. Valmistus on niin helppoa, että ei voi juuri helpommaks taas mennä:

Pekonikermaperunat
- 1 pussi valmiita kermaperunoita (eli ei tartte itte lisätä kermaa enää)
- 4 siivua pannulla käristettyä pekonia pieneksi silputtuna
- hieman kuivuttua ruohosipulia ja persiljaa
- vähän emmentalraastetta
- 1 siivu cheddarjuustoa
- mustapippuria

- Sekoita kermaperunoihin kuivatut ruohosipuli ja persilja, pienet pekonipalaset ja mustapippuria makus mukaan.
- Paista kermaperunapussin ohjeen mukaan. Mun pussi sanoi, että jos laitan jäiset perunat uuniin niin ne pitää olla siellä noin tunnin verran ja lämpöä uunissa 225 astetta.
- Paistelin 30 minuuttia folion alla, jottei pinta liikaa ruskistu/pala, sitten otin folion pois.
- 15 minuuttia ennen täyttä tuntia lisäsin pintaan hieman juustoraastetta sekä yhden siivun cheddarjuustoa pieniksi paloiksi reviskeltynä.
- Homman oli valmis kun tunti tuli täyteet
- Jam!

5.1.2014

Kalapyörykät Lohesta


Paistoin pari päivää sitten ison kimpaleen lohta uunissa. Ihan vaan suolalla, pippurilla ja tillillä maustoin ja heitin uuniin paistopussissa, ettei tullut sitäkään vähää sotkua mikä siitä yleensä tuleepi. Oishan tässä tänäänkin voinut taas syödä salaattia ja lohikimpaleita, mutta duunasin sen sijaan kalapullia viimeisistä lohen rippeistä.

Ikävä kyllä tarkkoja mittoja ei tullut mittailtua, mutta kaikki lihapullia tehneet tietävät miten yleensä taikina tehdään ja minkä tyyppinen koostumus siinä tulee olla. Tässä vinkkiä lohipulliin:

Lohipullat
- n. 200 g kypsää lohta
- 1 pieni sipuli
- pieni pala punaista paprikaa
- kuivattua tilliä
- suolaa ja pippuria
- 1 pieni muna
- pari-kolme tai neljä ruokalusikallista korppujauhoja

- Kuori ja silppua sipuli ja paprika mahd pieneksi silpuksi ja laita kulhoon. Kuumenna mikrossa noin minuutin verran jotta sipulit ja paprikat hieman pehmenevät.
 - Lisää sekaan lohi. Käy tarkasti läpi ettei lohen mukana mene ruotoja, sillä ne on ikäviä sitten niellä kalapullan mukana.
- Lisää seokseen suolaa, pippuria ja tilliä makusi mukaan sekä hieman korppujauhoja ja sekoita
- Lisää lopuksi seokseen kananmuna ja sekoittele
- Mikäli seos tuntuu liian lirulta -> lisää hieman korppujauhoja
- Mikäli seos on liian paksua -> lisää sekaan hieman esim maitoa tai miksei vettäkin
- Voit lisätä sekaan myös smetanaa tms ja rutistuksen sitruunamehua

Sit vaan pyörittele pulliksi tai pihveiksi ja paista öljyssä/voissa kunnes pinta on ruskistunut ja rapea. Itse mussutin pullia salaatin kanssa ja myöhemmin varmaankin ruisleivän päällä. Nam!

PS. Näitä tehdessäni uunissa majaili sitruunatorttu! Nyt se on jäähtymässä ja en malta odottaa että saan sitä myöhemmin tänään kaffen kera. Torttureseptiin voit klikata tästä: Raikas Sitruunatorttu